Dagbok januari-19

2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018

April 19    Maj -19

I morse var det gnistrande snö, sol och sexton minusgrader när vi gick upp. Otroligt vackert och lite senare var det skönt att sitta ute i lä en stund.

Nu blommar de sista av amaryllisarna det är dags att byta ut blommorna i  våra fönster. Jag har tagit in två pelargoner som står i köket och blommar nu. När amaryllisarna blommat klart ska jag hämta in fler från vinterförvaringen. Det är knopp på flera.

Tulpaner är oemotståndliga och i veckan hade ICA buketter med trettio stycken.

Köpte även mina favoriter engelska pelargoner. Dom är så härliga och går att få att blomma om gång på gång både inne och ute.

Azalean jag köpte för drygt en månad sedan är ff. fin.

För två år sedan köpte jag två kallor. Nu börjar de bli så stora att jag har problem med var jag ska ha dem. Soligare än nu vill de inte stå och alla fönsterbrädor är så smala.

Fin kontrast vita tulpaner inne och vit snö ute.

Vår trädgård är inbäddad i mjuk fluffig snö.

Trädgårdslivet 2019 börjar rätt annorlunda. Idag har vi snöstorm och SMHI har utfärdat en klass två varning för stora delar av Uppland. Så vi antar att trädgården kommer att täckas av snö innan dagen är slut.

I onsdags morse den 2 januari vaknade vi till effekterna av stormen Alfrida. Strömmen gick vid midnatt tror vi och först såg vi inte mer än att vår trädgårdssoffa, bordet och en stol flugit iväg långt ifrån sina vanliga platser.

Senare upptäckte vi att sju stora träd på vår tomt hade vält. Två var nära att lägga sig på ena bilen och kanoten men några allvarliga skador har vi inte fått.

Drygt 44 timmar var vi utan ström vilket var betydligt mindre än många andra i omgivningen. Våra två kaminer höll oss varma och vi hade mat så att vi klarade oss.

Här några bilder från en trädgård i annorlunda skick. Nästa uppdatering hoppas jag handlar om blommor och annat trevligt.

Växer man på berget så går det så här när det blir ordentlig storm.

Bilen hade tur

Kaminen inte bara värmer huset utan även maten.