SAGA-kurser

 

De två  gångerna därpå var vi i skogen och provade på personspår och personsök. Det verkar vara exakt Sagas grej hon var jätteduktig. Dessutom tyckte hon att det var så kul.

Den här kursen var på en och en halv timme tre gånger. Som vanligt kändes det sorgligt när alla gångerna var slut Jag tror att nästa gång ska jag gå någon typ av spårkurs med Saga för det verkar som att hon dels är bra på det dels tycker att det är kul. Både hon och jag trivs i skogen.

Jag tror även att Saga tycker att det  varit roligt och hon har utvecklats mycket på de här gångerna. Vi var bort en så det  blev tyvärr bara tre lektioner.

Det här är min absoluta favoritkurs, lugnt tempo men ändå händer det så mycket med hundarna tack vare Kickis fantastiska ledning.

Den första handlade om social träning och den andra om stadga.  Båda kurserna var på 1,5 timme och mycket bra. För Saga är det nyttigt att göra saker utan Yatzy. Hon är alltid tuffare när han är med och nu blir hon tvungen att träna upp sitt självförtroende utan honom. Jag som inte har gått kurs med  henne sedan våren 2009 tycker att hon har  uppvecklats mycket  och är duktig.

Nu i höst hoppas jag fortfarande att hitta någon kurs för henne och mig. Det finns ett par engångskurser som jag ska försöka komma iväg på. Längre fram  vill jag prova rallylydnad även med Saga. Jag har provat på en del med Yatzy och det är väldigt roligt. Jag tror dock att Saga behöver mer vardagslydnad innan vi ger oss på det.

Saga och jag har nu varit på fyra av de sex gånger som kursen är på. Varje kurstillfälle är på en timme. Vi tränar följsamhet, kontaktövningar, koppelträning, inkallning sitt+ligg+stå, hälsa fint, stanna, stanna kvar aktivering förbud.

Det är 8 hundar på kursen och alla är av olika ras och mellan sex månader och Sagas nitton månader. Vi har roligt och både hundar och matte/husse lär sig något var gång. Kicki är oerhört inspirerande och duktig på att se både den enskilda hunden och hela gruppen. Saga har gjort stora framsteg på de här fyra gångerna och jag är säker på att hon tycker att det är roligt.