Mysak-kurser

Mysak och jag går just nu om den unghundskurs som vi gick vintern 2014. Av olika skäl har jag inte haft möjlighet att gå kurs eller träna som jag velat med honom. Därför repeterar vi just nu unghundskursen.

Vi går som vanligt kurs hos Kicki Renlund och både Mysak och jag trivs och tycker att det är roligt. En stor fördel med att gå kurs är att förutom lektionerna så blir jag mer motiverad att träna med honom. I vardagslivet fungera Mysak och Saga så bra att det är lätt att glömma träning för att bli ännu bättre och Mysak har mycket att lära, han är ju bara två år.

Kurs hos Kicki är riktiga må bra kurser eftersom hon ser till var individ och själv känner jag att ingenting är omöjligt. Vi åker hem efteråt glada och nöjda.

Kursens innehåll står i inlägget nedan från den 9 april 2014.

Nu har Mysak och jag gått den första kursen tillsammans. Ja en av gångerna var det husse som gick med Mysak. Precis som med Saga och Yatzy går vi kurs hos Kicki Renlund hundens hus i Uppsala.

Mysaks första kurs var en unghundskurs och så här stod det om kursen i kallelsen:

Vi fortsätter träna vardagslydnad på ett positivt, lekfullt sätt, där vi tar hänsyn till varje individ. De moment som ingår är följsamhet, kontaktövningar, koppelträning, inkallning, ”sitt+ligg+stå”, hälsa fint, stanna, stanna kvar, aktivering, förbud, avståndslydnad.

 

Precis som alltid när vi går kurs så blir jag mer motiverad att träna hemma. Något som vi fokuserat mycket på nu är att träna Mysak att gå fint i koppel. Det har gått väldigt bra , han visat själv genom att försöka ta ner kopplet att nu vill han gå ut och gå.

 

Stanna , stanna kvar är en sak till som jag tränat mycket på men det behövs mer där för Mysak vill inte riktigt förstå vad jag menar där.

 

Jag har även tränat mycket med att han ska be om lov, dvs. titta på mig innan han får godis. Till slut strax före sista kursgången lyckades vi få till  det. riktigt bra.

Tyvärr blev det så att vi inte kunde gå sista gången men nu kan han det till nästa kurs. För naturligtvis ska Mysak och jag gå fler kurser hos Kicki. Det är som jag alltid sagt må bra kurser för både matte och hunden.